!
!
chrysoberyl kattenoogpict0316_

CHRYSOBERYL

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

korte uitleg:
Alexandriet : een groene variëteit die bij kunstlicht rood kleurt (komt ook als katteoogvarieteit voor), deze variëteit heeft een zwak donkerrode fluorescentie
Cymofaan : chrysoberylkatoog - bij deze steen wordt door fijne evenwijdige holle kanaaltjes een zilverachtige witte streep veroorzaakt, zoals bij het oog van een kat.
- Alias : Cymofaan, kat(te)oog
- Samenstelling : berylliumaluminaat. De steen is doorzichtig.
- Naamgeving : van het Grieks chrysos (goudachtig)
- Tegen : angsten ('s nachts), astma, kroep.
- Helpt het geldelijke vermogen te bewaren.
- Versterkt de zelfbeheersing
- Geeft : geluk bij het gokken, psychische evenwichtigheid , voordeel, vooruitziende blik.
- Spiritueel : activeert mediamieke gaven
Algemene informatie
De twee bekendste varianten chrysoberyl zijn alexandriet, een steen die groen is bij daglicht en rood bij kunstlicht, en kattenoog, een geelbruine steen welke verkleurt met wisselende lichtinval. De steen is doorzichtig met een glasachtige tot vette glans.
Etymologie
Chrysoberyl komt van de Griekse woord khrusosen = goud en de naam van het mineraal beryl.
Werking
Chrysoberyl stimuleert zowel intuïtie en spirituele kracht als verstand en persoonlijke kracht. Aan de ene kant bevordert het wilskracht, zelfvertrouwen, eigenwaarde, charisma, strategisch denken en plannen en creativiteit maar het bevordert ook mediamieke gaven, helderziendheid, mededogen en vergeving. Het brengt een mooie balans in gevoel & spiritualiteit en ratio en brengt de twee hersenhelften in balans. Fysiek stimuleert chrysoberyl het zelf genezend vermogen van het lichaam en werkt ontstekingsremmend en ontgiftend. Het heeft een positieve invloed op de lever en het cholesterolgehalte.
Naast deze algemene eigenschappen van chrysoberyl heeft kattenoog de volgende aanvullende eigenschappen.
Kattenoog werkt aardend en beschermt je aura tegen negatieve energie door het te absorberen (regelmatig reinigen dus). Het stimuleert vertrouwen, geluk, innerlijke rust en voorspoed. Fysiek heeft het een gunstige werking op de ogen en hoofdpijn.
Toepassingen
Voor de spirituele en psychische werking kan gemediteerd worden met chrysoberyl en voor de fysieke werking kan de steen gedragen worden.
Chakra :Zonnevlechtchakra (3e) & hartchakra (4e).
Vindplaats
Chrysoberyl komt voor in Madagaskar, Brazilië (Esperíto Santo), Rusland (Oeralgebergte), Zimbabwe (Nyanda) en Sri Lanka (Ratnapura).

UITGEBREIDE UITLEG:
BERIL: CHRYSOBERIL een variant is CYMOFAAN
KLEUR goudgeel, geel met bruin, groen met rood
UITERLIJK tabulair doorzichtige kristallen;
alexandriet lijkt groen bij natuurlijk licht en rood bij kunstlicht;
kattenoog of cymofaan is gestreept of oogvormig
ZELDZAAMHEID chrysoberil is gemakkelijk te krijgen,
kattenoog kan duur zijn,
alexandriet is zeldzaam
VINDPLAATS Australië, Brazilië, Myanmar, Canada, Ghana, Noorwegen, Zimbabwe, Rusland

KENMERKEN
Chrysoberil zorgt voor mededogen, vergeving en zelfvertrouwen en brengt het zonnevlecht- en kruinchakra* op één lijn.
Niet alleen betrekt het de geest bij spirituele ondernemingen, het opent ook het kruinchakra, waardoor de spirituele en persoonlijke kracht toenemen.
Daarnaast stimuleert het de creativiteit.

Op het psychische vlak versterkt chrysoberil het gevoel van eigenwaarde en verwijdert versleten energiepatronen.
Geestelijk helpt dit kristal u beide kanten van een probleem te zien en strategisch te plannen. Emotioneel stimuleert het vergeving aan degenen die onrecht hebben begaan.

GENEZING
In combinatie met andere kristallen brengt chrysoberil de oorzaak van een aandoening aan het licht.
Het ondersteunt zelfgenezing, brengt adrenaline en cholesterol in evenwicht en versterkt de borst en lever.
SPECIFIEKE VORMEN
Naast de algemene kenmerken hebben de volgende vormen van chrysoberyl aanvullende eigenschappen.

Alexandriet opent intuïtie en metafysische vermogens, schept een sterke wil en persoonlijk magnetisme. Het herstelt zelfrespect en ondersteunt de wedergeboorte van het innerlijke en uiterlijke zelf. Alexandriet centreert en versterkt de geestelijke, emotionele en spirituele lichamen en brengt ze op één lijn; het wekt vreugde, breidt creativiteit uit en brengt veranderingen tot stand. Het stimuleert de verbeeldingswereld. Bij genezing beïnvloedt de steen het zenuwstelsel, de milt, alvleesklier en mannelijke geslachtsdelen en herstelt zenuwweefsel. Alexandriet bevordert de opname van eiwitten, behandelt bijverschijnselen van leukemie en verlicht spanning in de nekspieren. Het heeft een krachtige ontgiftende werking en stimuleert de lever.

Kattenoog is een aardende steen die de intuïtie stimuleert. Het verdrijft negatieve energie uit de aura', biedt bescherming en zorgt voor vertrouwen, geluk, sereniteit en voorspoed. Kattenoog behandelt oogkwalen en verbetert het zicht in het donker. Het verlicht hoofdpijn en gezichtspijn. Draag het aan de rechterkant van uw lichaam.