!
!
chalcedoon-hanger_20170622130228

CHALCEDOON

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

CHALCEDOON
Chalcedoon is eigenlijk een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Enkele stenen die binnen deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld carneool, een rode tot donkerbruine soort, het groene, doorzichtige prasem, onyx, met witte en zwarte banden, het appelgroene chrysopraas en heliotroop is een groene variant met roodachtige vlekjes. Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: sardonyx, blauwe chalcedoon, rode chalcedoon, roze chalcedoon en dendrietenchalcedoon
Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weestanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmoment en is daar om een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie (dus diabetes). Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding.
Chakra : Afhankelijk van kleur (blauwe chalcedoon is gekoppeld aan de keelchakra).
Chalcedoon wordt o.a. gevonden in Groot-Brittannië, Brazilië, Verenigde Staten, Turkijke en Tjechië.
Meer uitleg:
KLEUR wit, roze, blauw, rood, grijsachtig
UITERLIJK doorzichtig of opaak, soms gestreept; alle formaten; vaak gezien als geode of kleine getrommelde steen
ZELDZAAMHEID goed verkrijgbaar
VINDPLAATS Verenigde Staten, Australië, Tsjechië, Slowakije, IJsland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Turkije, Rusland, Brazilië, Marokko
KENMERKEN
Chalcedon is een voedende steen die broederschap en welwillendheid bevordert en de stabiliteit in een groep versterkt. Het is te gebruiken bij de overdracht van gedachten en telepathie. Deze steen absorbeert negatieve energie en lost haar dan op om verdere verspreiding te voorkomen.
Vroeger werden kelken van chalcedon gemaakt en met zilver afgezet. Ze zouden vergiftiging tegengaan.
Chalcedon schept harmonie tussen geest, lichaam, emoties en ziel. Het kristal wekt gevoelens van welwillendheid en edelmoedigheid, heft vijandigheid op en zet melancholie om in vreugde.
Op het psychische vlak vergroot chalcedon het zelfvertrouwen en maakt constructieve reflectie mogelijk.
Het schept een open en enthousiaste persoonlijkheid en absorbeert en vernietigt negatieve gedachten, emoties en kwade dromen.
GENEZING
Chalcedon is een krachtige reiniger. Het voedt het moederinstinct en stimuleert de melkproductie, verbetert de opname van mineralen en bestrijdt de opbouw van mineralen in de aders. Chalcedon vermindert de gevolgen van dementie en seniliteit.
Deze steen versterkt de fysieke energie, brengt lichaam, emoties, geest en ziel met elkaar in evenwicht en geneest de ogen, galblaas, botten, milt, bloed en bloedsomloop.
POSITIE
Draag hem aan uw vingers, om uw hals, op de gesp van uw ceintuur of leg hem op een relevante plaats, vooral op organen en rechtstreeks op de huid.
SPECIFIEKE KLEUREN : De volgende kleuren en vormen hebben aanvullende eigenschappen:
Blauwe chalcedon is een creatieve steen die de geest openstelt voor nieuwe ideeën en nieuwe situaties helpt te accepteren. Het zorgt voor geestelijke flexibiliteit en welbespraaktheid, en verbetert de luistervaardigheid en de communicatie.
Het stimuleert het vermogen nieuwe talen te leren en verbetert het geheugen.
Blauwe chalcedon geeft een gevoel van luchthartigheid, laat u weer optimistisch vooruitkijken en verbetert de zelfwaarneming.
Deze steen wordt traditioneel gebruikt in weermagie en bij ziekten die met weersveranderingen verband houden.
Fysiek steunt blauwe chalcedon het herstel van slijmvliezen en verhelpt ongemakken* die worden veroorzaakt door weersgevoeligheid of verhoogde druk, zoals glaucoom.
Dit mooie kristal verbetert het immuunsysteem, stimuleert de lymfstroom, verhelpt oedeem, remt ontstekingen en reinigt het ademhalingssysteem van de gevolgen van roken.
Dendritische chalcedon bevordert helder en zorgvuldig denken. Deze steen is nuttig als u blootstaat aan druk, want het stimuleert rustig contact. Het moedigt u aan in het heden te leven en helpt u onplezierige kwesties onder ogen te zien. Dendritische chalcedon helpt bij het verwerken van herinneringen en brengt vreugde in uw leven.
Deze steen ondersteunt een vlotte, vriendelijke benadering van mensen en bevordert verdraagzaamheid zonder te oordelen.
Dendritische chalcedon is een nuttige steen bij chronische ziekten (hij moet dan wel langdurig worden gedragen) en bij problemen die verband houden met roken, want deze chalcedonsoort versterkt het immuunsysteem. De steen versterkt tevens de assimilatie van koper in het lichaam, ontgift de lever en verhelpt ontstekingen van de vrouwelijke geslachtsorganen en vaginale infecties.
Roze chalcedon stimuleert vriendelijkheid. Het wekt een kinderlijke verbazing en de bereidheid nieuwe dingen te leren. Dit kristal moedigt het vertellen van verhalen aan als vorm van creativiteit.
Als spirituele steen stimuleert roze chalcedon empathie en innerlijke vrede en schept een diep gevoel van vertrouwen.
Deze chalcedonsoort is vooral nuttig bij de behandeling van psychosomatische ongemakken*, versterkt het hart en ondersteunt het immuunsysteem.Tot slot verhelpt het problemen met borstvoeding en met de stroom van lymfatische vloeistoffen.

Rode chalcedon geeft kracht en volharding bij het nastreven van uw doelen. Het adviseert u wanneer u moet strijden en wanneer u elegant opzij dient te gaan. Het is een zelfverzekerde steen die helpt dromen te verwezenlijken door daarvoor positieve strategieën te ontwerpen. Als genezende steen stimuleert rode chalcedon de bloedsomloop zonder de bloeddruk te verhogen en bevordert het stollen van bloed. Het gaat knagende honger tegen, maar u mag dit kristal niet langdurig gebruiken, want het belemmert de opname van voedingsstoffen en kan tijdelijk misselijkheid veroorzaken.