!
!
chalcopyriet       pyriet in kwarts_

CHALCOPYRIET

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Chalcopyriet of pauwenerts is een bronskleurige steen met gouden stippen.
Chalcopyriet is een inzicht gevende steen, zowel in je omgeving als in jezelf. Het helpt je de waarheid blootleggen. Het versterkt je intuïtie en helpt je contact maken met je innerlijke onuitputtelijke bron. Ook waarneming en logisch denken worden versterkt zodat inzicht op alle niveaus (rationeel, intuïtief en spiritueel) bevordert wordt. Hij helpt om energetische blokkades te doorbreken en bevordert diepe, inzicht gevende meditatie. Fysiek werkt de steen ontgiftend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Hij heeft een positieve werking op artritis, bronchitis, haargroei, haarvaten, hersenen en infecties.
Chakra : Zonnevlechtchakra
Meer uitleg :
KLEUR goud of bruinachtig
UITERLIJK metalliek, soms kubisch; klein tot middelgroot
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS Groot-Brittannië, Noord-Amerika, Chili, Peru
KENMERKEN
Ijzerpyriet is een uitstekend energieschild. Het blokkeert negatieve energie en vervuilende stoffen op alle niveaus, inclusief besmettelijke ziekten. Om de hals gedragen beschermt het alle verfijnde* en fysieke lichamen en buigt letsel en gevaar af.
Ijzerpyriet is een zeer positieve steen die een matte houding en gevoelens van onvermogen bestrijdt.
Het maakt het gebruik van vermogens en potentieel gemakkelijker en stimuleert de ideeënstroom.
Een stuk ijzerpyriet op een bureau of tafel geeft energie aan de omgeving en bevordert de planning van grote zakelijke projecten.
Deze steen leert u achter een facade te kijken en vergroot diplomatie.
PSYCHISCH verlicht ijzerpyriet angst en frustratie en vergroot het het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Mannen die zich minderwaardig voelen, hebben er baat bij doordat het hun zelfvertrouwen en mannelijkheid versterkt, maar ijzerpyriet kan te krachtig zijn voor macho's en agressie in hen opwekken.
Vrouwen met een te dienstbare houding leren deze met behulp van ijzerpyriet van zich af te zetten en hun minderwaardigheidscomplex te overwinnen.
Geestelijke activiteit wordt door ijzerpyriet versneld, want het verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen. Het verbetert ook het geheugen. Met name kubisch pyriet breidt de geestelijke capaciteit uit en geeft er structuur aan, brengt het instinct in evenwicht met intuïtie, creativiteit met analyse.
Pyriet helpt bij melancholie en diepe wanhoop.
Op fysiek vlak geeft pyriet meer energie en overwint vermoeidheid.
Het dicht energielekkages uit het fysieke lichaam en de aura*.
Ijzerpyriet vergroot de toevoer van zuurstof en versterkt de bloedsomloop.
Bij genezing werkt het zeer snel en onderzoekt het de oorzaak van het ongemak*.
Dit kristal is met name behulpzaam om tot de wortel van karmisch en psychosomatisch ongemak door te dringen.
GENEZING
Ijzerpyriet is goed voor de botten, stimuleert celvorming, herstelt DNA-schade, brengt meridianen op één lijn en zorgt voor een goede slaap.
Het versterkt het spijsverteringskanaal, neutraliseert ingenomen gifstoffen, is weldadig voor de bloedsomloop en de ademhaling, en voegt meer zuurstof aan het bloed toe.
Ijzerpyriet is goed voorde longen en verlicht astma en bronchitis.
POSITIE
Leg het in een zakje op uw keel of onder uw kussen.