!
!
calciet-mangano-hanger_

CALCIET

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Calciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op de huid, darmen, hart en hartritme, skelet, gewrichten en stimuleert de calcium-opname.
Calciet is een van de meest voorkomende mineralen en wordt over de hele wereld gevonden.

KENMERKEN Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieën uit de omgeving en verhoogt het uw energieniveau.
In het lichaam verwijdert het stagnerende energie.
Het kleurenspectrum reinigt het fysieke en het verfijnde lichaam.
Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt.
Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn dat de voorwaarden schept voor hogere en occulte vermogens, kanalisering en uittredingservaringen.
Het versnelt de spirituele ontwikkeling en laat de ziel zich ervaringen herinneren bij de terugkeer in het lichaam.

Op psychisch niveau verbindt calciet de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie.
Calciet heeft een positief effect op iemand die geen hoop of motivatie meer heeft. Het bestrijdt luiheid en helpt u op alle niveaus energieker te worden.
Op het geestelijke vlak kalmeert calciet de geest, zorgt het voor analytisch en onderscheidingsvermogen en versterkt het het geheugen.
Het laat inzien welke informatie belangrijk is en versterkt het geheugen.
Calciet zorgt ervoor dat u ideeën in daden om gaat zetten.
Calciet verlicht emotionele stress en vervangt deze door sereniteit. Deze stabiliserende steen vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om tegenslagen te verwerken.
Op een verfijnd niveau worden alle chakra's gereinigd, in balans gebracht en van energie voorzien.

GENEZING Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium-opname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefsel herstel.
Ook het immuunsysteem heeft baat bij calciet, dat tevens de groei bij kleine kinderen bevordert. Als elixer is calciet een snel werkend middel dat op de huid, zweren, wratten en etterende wonden kan worden toegepast.
Op een verfijnd niveau reinigt calciet chakra's* en voorziet ze van nieuwe energie.

POSITIE Zet of leg het kristal op een relevante plaats. Draag het als hanger of bouw er een netwerk van rond het bed. Pas het als steen-essence toe.

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Zwart calciet is een steen die herinneringen vasthoudt zodat het verleden kan worden losgelaten. Het laat de ziel naar het lichaam terugkeren na trauma of stress, verlicht een depressie en is een goede metgezel tijdens een donkere nacht van de ziel.
Blauw calciet is een zachtaardige steen voor herstel en ontspanning. Het verlaagt de bloeddruk en neemt op alle niveaus pijn weg.
Het kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.
Op het keelchakra* bevordert het de communicatie, vooral bij een meningsverschil. Blauw calciet kan energie opnemen, filteren en deze energie vervolgens terug naar de afzender sturen tot diens heil.

Helder calciet is een 'allesgenezer', vooral als elixer. Het is een krachtige ontgifter. Op fysiek niveau werkt het antiseptisch en op de verfijnde niveaus reinigt het alle chakra's* en brengt ze op één lijn, zowel de hogere als de lagere. Helder calciet met regenbogen brengt grote veranderingen teweeg. Tot slot zorgt deze calcietsoort voor genezing van de ziel, geeft het de verfijnde lichamen* nieuwe kracht en opent en verheldert het de innerlijke en uitwendige ogen.

Gouden calciet is uitstekend voor meditaties en voor het afstemmen op de hogere geestelijke niveaus. Het zorgt voor geestelijke waakzaamheid, want het aardt de hogere geestelijke energieën in het fysieke gebied. Leg het op het navel- of kruinchakra.


Groen calciet heft starre overtuigingen en oude programma's op en herstelt het evenwicht in de geest. Het helpt los te laten wat vertrouwd en troostend is, maar niet langer nuttig, en het bevordert de communicatie en de overgang van een stagnerende naar een positieve situatie. Groen calciet helpt kinderen om tijdens discussies bij hun standpunt te blijven. Het stimuleert het immuunsysteem en is vooral nuttig bij het bouwen van netwerken*. Deze steen absorbeert negativisme en ontdoet het lichaam van bacteriële infecties.
Het werkt goed bij artritis en samentrekkingen van gewrichtsbanden of spieren en helpt botten recht te zetten. De groene stralen zorgen voor koelte bij koorts en ontstekingen, kalmeren de bijnieren en verzachten ongemakken* die door woede worden veroorzaakt.
Groen calciet dat op de juiste plaats van het lichaam wordt gelegd, absorbeert ongemakken* en dient na gebruik grondig te worden gereinigd.

IJslandspaat (optisch calciet) vergroot de verbeelding en geneest de ogen. Het kan helpen de dubbele betekenis achter woorden te zien en vermindert de spanning die migraine veroorzaakt. Deze calcietsoort is een uitstekende reiniger van de verfijnde lichamen*.
IJslands calciet, verjaagt angst en overwint depressies. Het lost problemen op en maximaliseert potentieel.
Tot slot geneest het het voortplantingssysteem, de galblaas en darmkwalen, zoals een spastisch colon, en verwijdert het slijm uit het systeem.

Oranje calciet is een sterk energetiserende en reinigende steen, vooral voor de lagere chakra's*. Het brengt de emoties in balans.

Roze calciet (mangaancalciet) is een hartkristal in contact met het rijk der engelen*. Als steen van vergeving verlicht het angst en verdriet die het hart in het verleden gevangenhouden, en brengt het onvoorwaardelijke liefde. Het bevordert het gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie, heelt zenuwaandoeningen en verlicht spanning en bezorgdheid. Het voorkomt nachtmerries.
De liefdevolle energie van roze calciet ruimt weerstand met zachte hand uit de weg. Het is behulpzaam voor iedereen die een trauma moet verwerken.

Rood calciet doet de energie toenemen, verheft emoties, helpt de wilskracht en opent het hartchakra. Het verwijdert stagnerende energie, inclusief constipatie, en heft blokkades op. Het resoneert met de basischakra's, geeft ze energie en geneest ze. Vrees ruimt het uit de weg door inzicht in de oorzaak te bieden.
De vitaliteit van rood calciet geeft energie aan een feestje.
Op fysiek niveau geneest het problemen met de heupen en benen, en maakt het gewrichten los; op een verfijnd niveau verwijdert het blokkades die uw voortgang in het leven belemmeren.

Romboïdaal calciet sluit de geest af voor hersenspinsels en zorgt voor geestelijke stilte. Het is een krachtige genezer van het verleden.

Geel of gouden calciet stimuleert de wil.
Zijn energie, vooral als elixer, is verheffend.
Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepe ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt een verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding.
Het stimuleert de hogere geest. Gebruik het op het kruin- en zonnevlechtchakra.
Gouden calciet heeft een zeer expansieve energie.