!
!
malachiet pict0339

Malachiet-zeer veelzijdige kenmerken-prachtige tekeningen

Vooral zeer mooie en bijzondere Malachiet uit de befaamde Kaukuluku mijn in Shaba/Zaïre.

wordt dikwijls gevonden samen met azuriet, ook een zeer bijzondere edelsteen; samen elk met zijn kenmerken een zeer sterke bijzondere geneeskundige kracht.

Malachiet wordt veelal gevonden aan kopermijnen. Zijn prachtige tekeningen en kleur groen is koperhoudend.

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

MALACHIET

korte uitleg:
- Samenstelling : basisch kopercarbonaat. Kleur: licht-, smaragd-, zwartgroen
- Familie : carbonaten
- Astrologie : Uranus, Waterman
- Naamgeving : uit het Griekse ‘malakhe’ (diepgroen) en 'malako' (zacht).
- Soorten : Eilatsteen en Malachiet-pauwoog
- Is goed voor : het gezichtsvermogen, de huidvorming, stofwisseling, de zogvorming, stilt verlangens.
- Tegen : aambeien, astma, cholera, eczeem, gewrichtsaandoeningen (samen met carneool), hartaandoeningen, hartkrampen, hernia (samen met bergkristal), hoofdpijn, ischias (samen met schalenblende), kiespijn, kneuzingen, koliek, onregelmatige menstratie, overmatige drift, menstruatiekrampen, multiple sclerose, ontstekingen, oogaandoeningen, egyptische oogziekte, reuma (samen met carneool), rugklachten (samen met bergkristal), spataderen, steenpuisten, vergiftiging, onzuiverheid van het bloed, wonden, zenuwachtigheid, zenuwpijnen, ziekte van Parkinson
- Helpt bij : de verwerking van een ongelukkige liefde, bij middenrifproblemen; bij alle oogklachten en -ziekten, in de overgangsjaren.
- Versterkt : hart, luchtwegen, ogen, zenuwen, geslachtsorganen.
- Geeft hoop.
- Spiritueel : helpt de dierentaal te begrijpen
Malachiet-pauwoog = Malachiet met concentrische ringen.

Uitgebreide uitleg:
KLEUR groen
UITERLIJK
concentrisch licht en donkere strepen en rozetten; alle formaten, vaak getrommeld en gepolijst
ZELDZAAMHEID
gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS
Roemenië, Zambia, Democratische Republiek Kongo (Zaïre), Rusland, Midden-Oosten
KENMERKEN Malachiet is een krachtige steen, maar moet wel behoedzaam worden gebruikt.
U kunt het het beste toepassen onder toezicht van een ervaren therapeut.
Dit kristal is uitermate giftig en mag alleen in gepolijste vorm worden gebruikt.
Vermijd het inademen van het stof. Het steenelixer mag alleen uitwendig worden gebruikt. U kunt ook de directe methode volgen; dan legt u de steen in een glazen bakje en dat legt u weer in een bak met bronwater, zodat de steen het water niet raakt.
Malachiet versterkt positieve en negatieve energieën, en grondt spirituele energieën op de planeet. Sommige mensen geloven dat malachiet zich nog steeds ontwikkelt en een van de belangrijkste helende stenen van het derde millennium zal blijken te zijn.
Malachiet is al een belangrijke beschermsteen. Het neemt negatieve energieën en vervuilende stoffen gemakkelijk op uit de atmosfeer en het lichaam.
Het dient voor en na het gebruik te worden gereinigd door het op een kwartscluster in de zon te leggen (gebruik geen zout, want dat beschadigt het oppervlak).
Malachiet absorbeert plutoniumvervuiling en biedt bescherming tegen allerlei soorten straling. Het dient geplaatst te worden in het huis van iedereen die bij een bron van nucleaire of natuurlijke straling woont.
Het reinigt elektromagnetische vervuiling, geneest aarde-energieën, heeft een grote affiniteit met de natuur en met de devische krachten.
Deze steen reinigt en activeert de chakra's en stemt af op spirituele leiding.
Op het derde oog* geplaatst activeert het visualisatie en paranormale visie.
Op het hart geplaatst zorgt het voor evenwicht en harmonie. Het opent het hart voor onvoorwaardelijke liefde.
Malachiet is te gebruiken voor waarzeggen met kristallen* met een kristallen bol en voor toegang tot andere werelden, zowel op innerlijk als uiterlijk niveau*. Als we door de ingewikkelde patronen ervan reizen, maakt dat onze geest vrij en stimuleert het de vorming van beelden.
Het kan hulp bieden bij het ontvangen van inzichten uit het onderbewuste en van boodschappen uit de toekomst.
Op psychisch niveau is malachiet een steen van transformatie. Het leven wordt intenser beleefd onder invloed van deze avontuurlijke steen, die verandering en het nemen van risico's aanmoedigt.
Het laat meedogenloos zien wat uw geestelijke groei belemmert.
Malachiet brengt diepe gevoelens en psychosomatische oorzaken naar boven, verbreekt ongewenste banden en versleten patronen, en leert u hoe u verantwoordelijk¬heid voor uw daden, gedachten en gevoelens kunt nemen.
Deze steen ontwikkelt inlevingsvermogen in andere mensen door u te laten zien hoe het zou zijn als u in hun schoenen zou staan.
Het verlicht bedeesdheid en ondersteunt vriendschappen. Malachiet is nuttig bij psychoseksuele problemen, vooral als ze veroorzaakt zijn door traumatische ervaringen in een vorig leven (bv geloften kuisheid, nonnen-priester geloften...).
Het biedt assistentie bij het proces van wedergeboorte.
Op geestelijk niveau dringt malachiet tot de kern van het probleem door, het versterkt de intuïtie en het inzicht. Het helpt geestelijke stoornissen te verlichten, inclusief psychiatrische aandoeningen, en bestrijdt dyslexie. Ook versterkt dit kristal het vermogen informatie op te nemen en te verwerken.
Op de zonnevlecht geplaatst vergemakkelijkt malachiet diepe emotionele genezing.
Het werkt bevrijdend op negatieve ervaringen en oude trauma's, brengt onderdrukte gevoelens naar boven en herstelt het vermogen diep te ademen. Het brengt de chakra's van hart en navel in evenwicht door inzichten te onthullen. Op emotioneel niveau kan het stemmingen intenser maken, maar ook veranderlijker.
U kunt malachiet ook gebruiken voor innerlijk onderzoek, want het stimuleert dromen en brengt herinneringen tot leven.
Maar malachiet moet misschien door andere stenen worden gesteund bij genezingen en transformaties.
GENEZING Malachiet is een zeer veelzijdige en geneeskrachtige steen die vooral nuttig is bij krampen en bevallingen vergemakkelijkt, het is wel de vroedsteen genoemd.
Het kristal resoneert met de vrouwelijke geslachtsorganen en behandelt elke seksuele aandoening.
Het verlaagt de bloeddruk, is goed bij astma, artritis, epilepsie, botbreuken, gezwollen gewrichten, tumoren, wagenziekte en duizeligheid.
Ook de oogzenuw, alvleesklier, milt en bijschildklier vinden baat bij malachiet.
Het brengt DNA en de celstructuur op één lijn en versterkt het immuunsysteem.
Malachiet stimuleert de ontgiftende werking van de lever, zodat de verzuring van weefsels vermindert.
Om het middel gedragen is het goed tegen diabetes.

Het doodt virussen.
POSITIE Draag het aan uw linkerhand of leg het op uw derde oog. Voor genezing legt u het op een relevante plaats. Leg het op de zonnevlecht om negatieve emoties te absorberen. Gebruik gepolijst malachiet en de indirecte methode voor de bereiding van een elixer en pas dat uitwendig toe.
Opmerking: malachiet kan lichte hartkloppingen veroorzaken; verwijder het dan meteen en vervang het door rozenkwarts of rhodoniet.
COMBINATIESTEEN
Malachiet met chrysocolla kan zich manifesteren als een mooi, helder kristal met een zeer hoge, genezende vibratie. Deze combinatie symboliseert heelheid en vrede. In een onevenwichtig gebied geplaatst herstelt het langzaam de balans. Als u één steen op het derde plaatst en één op de zonnevlecht, zijn lichaam, geest en emoties met elkaar in evenwicht.
(Zie ook azuriet met malachiet)

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL