!
!
magnetiet pict0296

Magnetiet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

MAGNETIET

korte uitleg:
- Alias : Magneetijzer, Magneetijzersteen
- Samenstelling : ijzeroxyde. De steen is magnetisch en ondoorzichtig zwart met een opvallende metaalglans.
- Is goed voor : het gezichtsvermogen, de gezondheid. Voorkomt onvruchtbaarheid bij de vrouw. Werkt koortswerend.
- Tegen : aangezichtspijn, congestie, fantoompijnen, hoofdpijn (de steen over het voorhoofd strijken), ischias, kuitkramp, nekpijn, ontstekingen, pijnen, zenuwpijnen (over de slapen strijken), zwakte
- Helpt bij : reumapijnen, breuken.
- Versterkt : de lever, de goede wil
- Geeft : (overtuigings)kracht, welsprekendheid.
- Beschermt tegen : boze geesten (als amulet)

Uitgebreide uitleg:
KLEUR
zwart, bruinachtig grijs
donkeren korrelig, magnetisch (ijzererts); alle formaten
ZELDZAAMHEID
gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS Verenigde Staten, Canada, India, Mexico, Roemenië, Italië, Finland, Oostenrijk
KENMERKEN Magnetiet is magnetisch en heefteen krachtige positief-negatieve polariteit. Het is te gebruiken bij magnetische therapie, waarbij wordt gewerkt met het biomagnetische veld* en de meridianen* van het lichaam en de planeet. Het is een aardende steen die bij gebruik door een ervaren genezer omgekeerde energiestromen weer terugvoert naar het lichaam of de aarde.
zwart, bruinachtig grijs
Magnetiet trekt aan en stoot af, maakt energiek en kalmeert.
Er zijn tijden dat het lichaam te hard probeert zichzelf te genezen, in welk geval een meridiaan te veel energie krijgt.
Als de meridiaan traag is, zal magnetiet hem activeren met zijn positieve lading. Dit kristal is ook zeer nuttig bij sportblessures, want het verlicht pijn, zoals spierpijn.
Magnetiet brengt de chakra's* en de meridianen van de verfijnde* en etherische* lichamen op één lijn.
Het verbindt de basis- en aardechakra's* met de voedende energieën van de aarde, wat de levenskracht en de vitaliteit in het fysieke lichaam ondersteunt.
Omdat magnetiet magnetisch is, trekt het liefde, betrokkenheid en loyaliteit aan.
Op psychisch niveau kunt u magnetiet gebruiken om negatieve emoties te verlichten, zoals angst, woede en verdriet, en positieve kwaliteiten in te brengen, zoals volharding en doorzettingsvermogen. Het geeft aan hoe u aan vernietigende situaties kunt ontsnappen en bevordert de objectiviteit. Deze steen brengt het intellect in evenwicht met de emoties om innerlijke stabiliteit te bewerkstelligen.
GENEZING Magnetiet levert de genezende energie die nodig is voor her¬stel. Astma, het bloed en het bloedvatenstelsel, de huid en het haar heb¬ben veel baat bij magnetiet. Het stimuleert trage organen en kalmeert overactieve, remt ontstekingen, verlicht spierspanningen en -krampen en stelpt neusbloedingen.
POSITIE Leg het aan de achterkant van de hals en de onderkant van de ruggengraat, of op een pijnlijke plek. Leg het aan het eind van het bed om nachtelijke krampen te verhelpen.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL