!
!
ulexiet

ULEXIET

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

ULEXIET
OOK BEKEND ALS TV-STEEN


KLEUR doorzichtig

UITERLIJK helder, zijdeachtig, hoekig gestreept; vergrotend kristal, soms licht

ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar

VINDPLAATS Verenigde Staten

KENMERKEN Ulexiet is het bekendst vanwege zijn vermogen om iets wat eronder ligt, te vergroten. Het is een zeer heldere steen die op het inner­lijke en spirituele niveau dingen weet te focussen en voor de broodnodige objectiviteit en helderheid zorgt. Het geeft u inzicht in de betekenis van dromen en visioenen, laat u het pad zien dat u op spiritueel niveau dient te volgen en neemt u mee naar uw diepste zelf.

Op pragmatischer niveau voert ulexiet u naar de kern van een probleem; het wijst u de weg naar een oplossing en activeert deze. In de fysieke wereld geldt ulexiet als een steen van onthulling. Het geeft u het

vermogen in het hart van een ander te kijken, zodat u ervaart wat hij of zij denkt en voelt. Op basis van deze kennis kunt u nu beslissingen nemen.
De zachte energie van ulexiet is weldadig voor meditatie en ontspanning. Op het derde oog* geplaatst versterkt het de visualisatie en verdrijft het negatieve geestelijke energie. Het brengt de energieën van yin en yang in evenwicht en brengt de verfijnde lichamen* op één lijn.

Op het geestelijke vlak versterkt ulexiet de verbeelding en stimuleert het de creativiteit, vooral in zaken. Als u dingen uit hun verhouding haalt, helpt ulexiet u ze weer in perspectief te zien.

GENEZING Ulexiet wordt gebruikt om de ogen helderheid te verschaffen. Als huidelixer kan het rimpels laten verdwijnen, maar de steen mag niet te lang in water blijven liggen, want dan kan hij oplossen.

POSITIE Draag of leg de steen op een relevante plaats, vooral op de ogen en het derde oog. Ulexiet vormt een uitstekende meditatiesteen als u er diep in kijkt.
Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL