!
!
turkoois

Turkoois

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

TURKOOIS

korte uitleg:
TURKOOIS
- Alias: Kallaiet - (Kallaiet is afgeleid van het Grieks voor 'mooie steen').
- Astrologie : Uranus, Waterman
- Samenstelling: koperhoudend basisch aluminiumfosfaat. De steen is ondoorzichtig; de fluorescentie is zwak groenig geel tot lichtblauw. Kleur: hemelsblauw, blauwgroen, appelgroen, meestal bruine of zwarte vlekken. Vocht kan de kleur doen vervagen.
- Naamgeving : van ‘pierre turquoise’ of ‘ turkse steen’.
- Chakra : Vishudda, de keelchakra
- Goed voor : geslachtsorganen, lever, nieren - trouw in de liefde
- Tegen : Leverstoornissen te wijten aan onverwerkte emoties; virale besmetting; verwondingen met besmetting; reuma, gewrichtsstoornissen, krampen en spierspanning door blokkades, oververmoeidheid en slecht slapen.
- Bevordert goede relaties, deugdzaamheid, welstand.
- Beschermt tegen negativiteit (vooral bij jonge kinderen).
- Extra : geeft rust bij prikkelbaarheid en geestelijk onevenwicht.

Uitgebreide uitleg:
turkoois, groen of blauw
opaak, vaak geaderd; alle formaten vaak gepolijst
gemakkelijk verkrijgbaar
Verenigde Staten, Egypte, Mexico, China, Iran, Peru, Polen, Rusland, Frankrijk,Tibet, Egypte, Afghanistan, Arabië
KENMERKEN Turkoois, een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt. Naar verluidt verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt.
Turkoois bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden.
Op het derde oog* geplaatst versterkt het de intuïtie en meditatie.
Op het keelchakra* heft het oude geloften en verboden op, en laat het de ziel zichzelf meer dan ooit uiten. Het verkent vorige levens en laat zien hoe uw 'lot' tot stand komt en hoe de creatie ervan afhangt van wat u op elk moment doet.
Turkoois is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog* verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt.
Het schept evenwicht in alle chakra's, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele.
In het traditionele denken verenigt turkoois de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar.
Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht.
Als promotor van zelfverwezenlijking helpt turkoois bij creatieve oplossingen van problemen en kalmeert het de zenuwen als u in het openbaar moet spreken.
Op psychisch niveau is turkoois een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op het geestelijke vlak zorgt turkoois voor innerlijke kalmte en alertheid, en bevordert het creatieve expressie.
Emotioneel stabiliseert turkoois stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde.
Fysiek is turkoois een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Het beschermt onder andere tegen invloeden van buiten en tegen vervuilende stoffen in de atmosfeer.
GENEZING Turkoois versterkt de meridianen* van het lichaam en de verfijnde energievelden.
Het stimuleert de fysieke en psychische immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar).
Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.
POSITIE Overal, maar vooral op de keel, het derde oog en de zonnevlecht. Het vormt een uitstekend elixer.
SPECIFIEKE SOORT Naast de algemene kenmerken heeft de volgende soort aanvullende eigenschappen:
Tibetaans turkoois is groen en heeft een iets andere vibratie dan het levendiger blauw.
Het is met name nuttig voor het verwijderen van blokkades in het keelchakra en voor het vrijmaken van onderdrukte zelfexpressie tot ver in de voorouderlijke lijn, tot de oorzaak is gevonden.


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL