!
!
parels-01

Parel en Parelmoer

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Parel en parelmoer

Door de grote hoeveelheden calcium die in de parel en in parelmoer aanwezig zijn, is hij het ideale middel om tandbederf en ontkalking tegen te gaan.
Hij kan de genezing van allerlei botbreuken bevorderen.
Het is goed een parel of parelmoer te dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook zijn ze heel effectief bij bepaalde vormen van reuma.
Ze werken goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen.
Ze verbeteren de longfunctie en vergemakkelijkt de ademhaling.
De parel en de parelmoer tonen ons hoe we kunnen loskomen van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen. Ze stimuleren de innerlijke groei en het besef van onze unieke mogelijkheden.
Ze zijn in staat sterke emoties op te slorpen, zodat iemand verlost kan worden van een groot verdriet.
Door deze eigenschap zal de parel of de parelmoer, zichzelf opofferen en eraan ten onder gaan, wat te merken is als parels en parelmoer hun glans verliezen.
De parel en de parelmoer zijn het symbool van inwijding en van het proces waardoor opoffering een hogere geestelijke liefde bereikt wordt.
Ze brengen de boodschap van transformatie in alle eenvoud en zuiverheid.

Parel
Een parel is een hard, rond voorwerp dat door bepaalde weekdieren (hoofdzakelijk oesters, soms slakken) wordt gemaakt, en dat opgevist wordt om als sieraad te dienen.
De glans van parels hangt van de reflectie en de breking van het licht in de doorzichtige lagen af. Naarmate de laagjes dunner en talrijker zijn, is de glans fijner. Parels zijn vaak rond, maar soms ook onregelmatig van vorm. Traanvormige parels worden vaak als hanger gebruikt. Onregelmatig gevormde parels worden gebruikt in kettingen.
Door de grote hoeveelheden calcium die in de parel aanwezig zijn, is hij het ideale middel om tandbederf en ontkalking tegen te gaan. Hij kan de genezing van allerlei botbreuken bevorderen. Het is goed een parel te dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook is hij heel effectief bij bepaalde vormen van reuma. Hij werkt goed bij problemen met de luchtwegen en astma-aanvallen. Hij verbetert de longfunctie en vergemakkelijkt de ademhaling.
De parel toont ons hoe we kunnen loskomen van vastgeroeste denk- en gevoelspatronen. Hij stimuleert de innerlijke groei en het besef van onze unieke mogelijkheden. De parel is in staat sterke emotie op te slorpten, zodat iemand verlost kan worden van een groot verdriet. Door deze eigenschap zal de parel zichzelf opofferen en eraan ten onder gaan, wat te merken is als parels hun glans verliezen.
De parel is het symbool van inwijding en van het proces waar door opoffering een hogere geestelijke liefde bereikt wordt. Hij brengt de boodschap van transformatie in alle eenvoud en zuiverheid.
Aan (edel)stenen worden tal van verschillende krachten ontleend, gebaseerd op energie-overdracht. Reeds eeuwenlang en wereldwijd kent men deze betekenis toe


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL