!
!
lapis lazulli pict0332

Lapis Lazulli

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

LAPIS LAZULLI onderaan Lapis Lazulli en ENGELEN
korte uitleg:
- Alias : Lazuriet, Lazuursteen, Lapis
- Samenstelling : zwavel houdend natrium-aluminiumsilicaat. De steen is ondoorzichtig en de fluorescentie is sterk wit. Mengsels van mineralen, zoals lazuriet, augiet, calciet, diopsiet, glimmer, hauyn, hoornblende en pyriet, zijn gevoelig voor druk, temperatuur, zeep en zuren. De kleur is donkerblauw of lazuurblauw
- Astrologie : Venus
- Chakra : Ajnâ, het 3de oog of voorhoofdchakra
- Naamgeving : Lapis lazuli betekent in het arabisch-latijn 'blauwe steen'
- Is goed voor : het bloed, de bloedgezondheid, huid, milt
- Bevordert goedheid, hulpvaardigheid, idealisme, geloof in zichzelf, meditatie, het sociale werk, vriendentrouw, de goede wil, wilsuitstraling, verrijkt het spirituele leven.
- Tegen : angsten, beroerte, depressies, epilepsie, haaruitval, kiespijn, neerslachtigheid, nervositeit, oogproblemen (een steen die in warm water heeft gelegen erop leggen), overspannenheid, pijn, slaapstoornissen, waterzucht; zenuwpijnen en zwellingen (vooral als de steen er verwarmd opgelegd wordt).
- Werkt bloeddrukverlagend, bloedzuiverend, pijnstillend, versterkend, werkt sterk positief in op het zelfvertrouwen bij kinderen.
- Versterkt : haar, hart, liefde, wilsuitstraling, hulpvaardigheid
- Geeft : innerlijke rust, diepe (gezonde) slaap, opgewekte stemming,vriendentrouw, zelfvertrouwen.
- Extra : vriendensteen; weert valse vrienden
Uitgebreide uitleg:
KLEUR donkerblauw, gevlekt met goud (pyriet)
UITERLIJK dicht, geaderd; ziet eruit als de nachtelijke hemel
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar, maar duur
VINDPLAATS Rusland, Afghanistan, Chili, Italië, Verenigde Staten, Egypte, Midden-Oosten
KENMERKEN Lapis lazuli opent het derde oog* en schept evenwicht in het keelchakra*.
Het stimuleert verlichting en bevordert het werken met dromen en paranormale vermogens, maakt spirituele reizen gemakkelijker en stimuleert persoonlijke en spirituele macht.
Deze steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Lapis lazuli bezit een zeer grote sereniteit en is de sleutel tot spirituele verworvenheden.
Lapis lazuli is een beschermende steen die psychische aanvallen* herkent, ze afslaat en de energie terugstuurt naar de bron. Het leert u de kracht van het gesproken woord en kan bezweringen terugkaatsen veroorzaakt doordat iemand zich in het verleden niet heeft uitgesproken.
Deze steen harmoniseert de fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele niveaus.
Onbalans tussen deze niveaus kan resulteren in depressies, ongemakken* en gebrek aan vastberadenheid.
Eenmaal in balans zorgt de harmonie voor diepe, innerlijke zelfkennis.
Lapis lazuli moedigt ons aan ons leven in eigen hand te nemen. De steen onthult innerlijke waarheid, stimuleert zelfbewustzijn en staat zelf¬expressie toe zonder terughoudendheid of compromissen. Als onder¬drukte angst problemen in de keel of communicatie veroorzaakt, lost lapis lazuli ze op. Het geeft een persoonlijkheid de duurzame kwaliteiten van eerlijkheid, mededogen en oprechtheid.
Lapis lazuli is een krachtige versterker van gedachten die de hogere geestelijke vermogens stimuleert en objectiviteit en helderheid schept. Het moedigt creativiteit aan door afstemming op de bron. Lapis lazuli helpt u de waarheid onder ogen te zien en haar lessen te aanvaarden. Het helpt u uw eigen meningen uit te drukken en harmoniseert conflicten. Het leert u de waarde van goed te luisteren.
Lapis lazuli schept liefdes- en vriendschapsrelaties en helpt gevoelens en emoties uit te drukken. Het maakt een einde aan martelaarschap, wreedheid en lijden. Als elixer lost het emotionele gebondenheid op.
GENEZING Lapis lazuli verlicht pijn, vooral die van migraine. Het beëindigt depressies, is goed voor het ademhalings- en het zenuwstelsel en de keel, het strottenhoofd en de schildklier. Het reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, maakt gehoorverlies ongedaan, zuivert het bloed en versterkt het immuunsysteem. Slapeloosheid en duizeligheid worden erdoor verlicht en de bloeddruk wordt verlaagd.
POSITIE Draag of leg de steen op de keel of het derde oog*. U moet lapis lazuli boven het middenrif plaatsen, ergens tussen het borstbeen en de bovenkant van het hoofd.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL
Studiemateriaal “Zo genezen edelstenen” G.P. Espeet
1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer ISBN 90-202-5180-5
Studiemateriaal “Werken met kristallen en edelstenen” Ursula Markham
1989 uitgeverij Schors – Amsterdam ISBN 90 6378 183 0
Studiemateriaal “Helen met Kristallen en Edelstenen” Daya Sarai Chocron
Uitgeverij De Driehoek Amsterdam 1985

LAPIS LAZULLI en ENGELEN

Engel AartsengelMichaël
Eigenschappen: in de oude stad Ur was al in het vierde millennium v.Chr. een leven¬dige handel in lapis.
De naam is afkomstig van het Latijnse lapis, dat 'steen' betekent, en van het Arabische azul, dat 'blauw' betekent.
Lapis is een etherische blauwe steen van hoge intensiteit.
Het bevat de energieën van waarheid, wijsheid, geduld, inspiratie, integriteit, loyaliteit, openbaring en contemplatie.
Psychologisch: lapis stimuleert de ontwik¬keling van de deugden van waarheid, eerlijkheid en geloof.
Als u snel bescherming tegen wezens met lage energie nodig heeft, of het gevoel heeft dat u een occulte aanval ondergaat of vervloekt bent, of als u zich het slachtoffer van het 'boze oog' voelt, zal lapis een mantel van bescherming en vei¬ligheid geven.
Mentaal: is goed tegen depressie, laat ons helder denken en zorgt ervoor dat we ons leven in eigen hand krijgen. Laat ons rui¬mer denken en stimuleert objectiviteit.
Bestrijdt de angst om de waarheid te zeg¬gen.
Emotioneel: harmoniseert emotionele conflicten en maakt een einde aan twijfel, aarzeling en onzekerheid.
Fysiek: lapis verlicht pijn, vooral hoofdpijn en migraine. Wordt gebruikt voor het gene¬zen van de keel, longen, schildklier en thymus, en voor het verlagen van de bloed¬druk.
Genezing: is goed tegen koorts en reguleert hyperactiviteit, ontstekingen en ontsporingen. Geeft helderheid en sereniteit. Verhelpt oor- en keelinfecties.
Positie: op het keel- of het voorhoofdchakra. Draag het langdurig als hanger of ring om het volle profijt te krijgen van deze verbazingwekkende edelsteen. Draag lapis echter nooit langdurig als u last heeft van lage bloeddruk.