!
!
beryl goud-heliodoor-brazilie

Heliodoor

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

HELIODOOR lichtgroene beryl Hier vindt U de edelstenen beryl

Het is in elk geval een beryl soort. Heeft dan ook alle algemene eigenschappen van "beryl".


HELIODOOR
- Familie : beryl
- Samenstelling : de kleurende stof is uraniumoxyde, radioactief. Kleur: lichtgeel groen
- Astrologie : Zon, Leeuw
- Chakra : zonnevlecht
- Naamgeving : van het Grieks ‘helios’ (zon)
- Is goed voor : de spijsvertering en de nierwerking
- Tegen : rugklachten, vergiftiging
- Versterkt : hart, ogen, zonnevlecht.

BERYL
KLEUR roze, goud, geel, groen, wit, blauw
UITERLIJK prismatische kristallen, kunnen doorzichtig en piramidaal zijn; alle formaten
ZELDZAAMHEID de meeste vormen zijn gemakkelijk te krijgen, maar soms duur
VINDPLAATS Verenigde Staten, Rusland, Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen

Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Enkele bekende beryl-varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet, (roze), bixbiet (rood) en goudberyl (goudgeel).
Naast deze algemene eigenschappen van beryl hebben de verschillende varianten nog aanvullende eigenschappen. Smaragd, aquamarijn, heliodoor en morganiet hebben een eigen pagina.
KENMERKEN Beril leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u ècht moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beril staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen*. Wordt vaak gebruikt voor kristallen bollen. Het opent en activeert het kruin- en zonnevlechtchakra*.
Op psychisch niveau stimuleert beril moed, verlicht stress en kalmeert de geest. Met zijn vermogen om verstrooiingen uit te filteren en overprikkeling tegen te gaan moedigt het een positieve visie aan. Het ontmoedigt angst en te veel analyseren. Emotioneel wekt beril opnieuw liefde op in mensen die getrouwd zijn, maar lusteloos zijn geworden.
GENEZING Beril helpt de uitscheidende organen, versterkt de longen en de bloedsomloop, en vergroot de weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beïnvloedt lever, hart, maag en ruggengraat en geneest hersenschuddingen. Beril is een sedatieve steen die als elixer te gebruiken is om keelinfecties te genezen.
POSITIE Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het waarzeggen met kristallen*.
Sterrenbeeld : Kreeft
Chakra : Afhankelijk van kleur.
Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6, hardheid: 7,5-8 & dichtheid: 2,63-2,80.
SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Gouden beril is een 'zienersteen'die wordt gebruikt in rituele magie en helpt bij het waarzeggen en bij magische activiteiten. Dit kristal bevordert een zuivere bestaanswijze. Het brengt iemand initiatief en onafhankelijkheid bij en stimuleert de wil om te slagen en het vermogen om potentieel te verwezenlijken. Beril opent het kruin- en zon-nevlechtchakra.
Morganiet (roze beril) trekt liefde aan en onderhoudt haar. Het moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan en schept ruimte om van het leven te genieten. Als roze steen activeert en reinigt het het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel. Deze steen helpt u de ontsnappingsroutes, de geslotenheid van geest en zelfzucht te herken¬nen die spirituele vooruitgang blokkeren. Morganiet helpt u bewust te worden van de miskende behoeften van de ziel en om onvervulde emotio¬nele behoeften en verzwegen gevoelens te herkennen. Dit krachtige kristal heft bewuste of onbewuste weerstand tegen genezing en trans¬formatie op, verandert de slachtoffermentaliteit en maakt het hart ontvankelijk voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Tevens houdt het het emotionele lichaam stabiel wanneer zich psychosomatische veranderingen voltrekken. Bij gebruik als geneeskrachtige steen beïnvloedt morganiet stress en stressgerelateerde ziekten. Door de cellen van zuurstof te voorzien en ze te reorganiseren behandelt het tuberculose, astma, emfyseem, hartkwalen, duizeligheid, impotentie en longblokkades. (ook apart blad)
Bixbiet (rode beril) opent de basischakra's en voorziet ze van energie. (Zie ook smaragd)

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”