!
!
bariet_

BARIET

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

Het is de ideale reis steen bariet. Bariet stimuleert dromen en reinigt het hele chakra systeem. En brengt u in balans, Vindplaatsen zijn Verenigde staten, Groot Brittanniƫ en Duitsland. Bariet leert waar uw grenzen liggen. Emotioneel is bariet uitstekend voor paltonische vriendschappen.

Bariet is een barium-sulfaat en behoort tot de sulfaten. Het kan o.a. kleurloos, wit, geel, grijs en blauw zijn. Het is transparant, doorschijnend of opaak en heeft een glas- of parelglans. Bariet is niet oplosbaar in water, zuren en basen.

 

 Werking

Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Het stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. De steen helpt je je levensdoel vinden en waarmaken. Daarnaast werkt het vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen. Het stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Bariet heeft een positief effect op het geheugen, de hersenen en het zenuwstelsel.

Verzorging

Bariet kan beter niet met water gereinigd worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e) & keel chakra (5e).

Etymologie

De naam bariet komt van het Griekse woord barys wat "zwaar " betekent. Dit vanwege het uitzonderlijk hoge gewicht voor een niet metaalhoudend mineraal.

Vindplaats

Bariet is een veel voorkomend mineraal en wordt o.a. gevonden in China, Europa (o.a. Engeland, Duitsland, Spanje), VS, Bolivia en Australiƫ.