!
!
robijn-hanger

Robijn

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Robijn zie onderaan Robijn en engelen

korte uitleg :
- Samenstelling : aluminiumoxyde. De steen is ondoorzichtig, doorschijnend in diverse tinten rood en doorzichtig; fluoresceert sterk karmijnrood. De kleurende stof is chroomoxyde; bij bruine nuances ijzeroxyde.
- Astrologie : Mars, Ram
- Chakra : Mulâdhâra, de wortelchakra
- Naamgeving : van het latijnse "ruber", hetgeen 'rood' betekent.
- Is goed voor : bevordert initiatief nemen en de intuitie. Voorkomt miskraam.
- Tegen : koorts, kramp, melancholie, pijn, tering, vuile lucht, bederf, vijanden, ziekte.
- Helpt bij : koorts, als verjongingsmiddel (gebruik hiervoor het water waarin een robijn gelegen heeft).
- Versterkt het hart
- Geeft : dapperheid, inspiratie, kracht, hartstochtelijke liefde, moed, de overwinning, stootkracht, vitaliteit.
- Beschermt tegen : tegen bliksem; huis en haard; tegen overstromingen en storm.
- Spiritueel : Is de steen der intuïtie
- Extra : kan driften, hartstocht of jaloezie opwekken; stilt opwinding; neemt traagheid weg.
Robijnspinel = Rode Spinel

Uitgebreide uitleg :
KENMERKEN Robijn geeft kracht en energie om te leven, schept evenwicht, maar kan soms prikkelbare of overgevoelige mensen te veel stimuleren. Het moedigt passie voor het leven aan en verbetert de motivatie en het stellen van realistische doelen.
Robijn stimuleert het hartchakra* en schept evenwicht in het hart. Deze steen is een krachtig schild tegen psychische aanvallen* en varmpirisme van hartenergie. Het kristal bevordert positieve dromen en duidelijke visualisaties, en stimuleert de pijnappelklier.
Deze steen van overvloed helpt u om rijkdom en hartstocht in stand te houden.
Op psychisch niveau maakt robijn een einde aan woede of negatieve energie en stimuleert het de verwijdering van al het negatieve van uw levensweg. Het bevordert dynamisch leiderschap.
Op geestelijk vlak zorgt robijn voor een positieve en moedige geesteshouding. Onder invloed van robijn krijgt de geest een verscherpt bewustzijn en een uitstekende concentratie.
Het beschermende effect van deze steen maakt u sterker tijdens discussies of controverses.
In emotioneel opzicht is robijn dynamisch. Het voedt de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan.
In fysiek opzicht overwint robijn uitputting en lethargie, en schenkt het potentie en kracht. Maar het kalmeert ook hyperactiviteit.
GENEZING Robijn ontgift het lichaam, het bloed en de lymfe, en werkt goed in geval van koorts, besmettelijke ziekten en een trage bloedstroom. Het is zeer weldadig voor het hart en de bloedsomloop. Het stimuleert de bijnieren, nieren, voortplantingsorganen en milt.
POSITIE Hart, vinger, enkel.

Schijfje Robijn als hangertje
Knuffelstenen in Robijn

COMBINATIESTEEN
Robijn in zoïsiet (anyoliet) activeert het kruinchakra en verge¬makkelijkt de toegang tot het geheugen van de ziel en spirituele lessen. Het kan zeer nuttig zijn bij het genezen van de ziel en bij het werken aan vorige levens. Deze steen heeft de unieke eigenschap dat hij de individualiteit bevordert en tegelijk de verbondenheid met de rest van de mensheid handhaaft. Het versterkt het biomagnetische veld* om het lichaam.

kleine knuffelsteentjes bovenaan plaat in Robijn in Zoïsiet 

Er is ook robijn in Fuchiet :
ROBIJN en ENGELEN
Aartsengel Uriël
Eigenschappen: van robijn werd gezegd dat het de kostbaarste edelsteen was die God had geschapen. Het is de 'heer der stenen' en werd in de borstplaat van de hogepriester verwerkt. In de Bijbel staat dat wijsheid kostbaarder is dan robijnen. In het Sanskriet wordt robijn ratnaraj('koning van edelstenen') en ratnanayaka ('leider van edelstenen') genoemd. Robijn geeft de drager een hartstocht voor het leven, moed, volharding en positieve leiderschapskwaliteiten.
Robijn is voor pioniers, die moedig als eersten onbekend terrein verkennen.
Robijn is pure macht en hartstocht voor het leven.
Psychologisch: wekt spirituele devotie door onbaatzuchtige dienstverlening aan anderen. Bevrijdt het ware potentieel van de ziel.

Mentaal: maakt een einde aan willoosheid, neiging tot uitstellen en lusteloosheid.

Emotioneel: dynamisch, verjaagt angst. Overleven is geen probleem meer. Herstelt de drang tot leven.
Fysiek: heft energieblokkades diep in het systeem op. Stimuleert processen die traag verlopen of stilstaan. Ontgift door willoosheid op te heffen.
Genezing: verwarmt het lichaam en versterkt de fysieke energie. Is goed voor hen die last van lage bloeddruk hebben en problemen met de bloedsomloop of bloedarmoede hebben. Stimuleert de bijnieren.
Positie: stuit- of aardesterchakra. Draag geen robijn als u hoge bloeddruk heeft.


Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL