!
!
okeniet-ruw

Okeniet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

OKENIET

korte uitleg:
chakra : 7de kruinchakra
chemische samenstelling en kleur : Het mineraal okeniet is een calcium-silicaat met de chemische formule CaSi2O5 · 2 H2O. Het wordt meestal gevonden als een witte tot lichtgele bolvormige kristallengroep in een geode van basalt. De bol bestaat uit lange, dunne, buigzame kristallen (capillaire tot aciculaire habitus), die erg dun en kwetsbaar zijn.
Naamgeving :Okeniet is vernoemd naar de Duitse wetenschapper Lorenz Ocken (1779-1851). Het eerste exemplaar van okeniet werd gevonden in 1828 in Groenland
Eigenschappen : Het mineraal okeniet is meestal wit of lichtgeel van kleur. Het heeft een dichtheid van 2,33 g/cm³ en een hardheid tussen 4,5 en 5 op de schaal van Mohs. Het kristalstelsel is triklien.
Vindplaats : Okeniet wordt vaak gevonden in combinatie met apofyliet, gyroliet, prehniet, chalcedoon en verschillende zeolieten. Het wordt aangetroffen in Azerbeidzjan, India, Nieuw-Zeeland, Chili, Ierland en op de Faeröer.
Okeniet is een steen van diepe karmische genezing. Heft oude patronen op en zorgt dat je je vrijer gaat voelen. Zorgt voor intense zelfvergeving. Gaat terug naar vorige levens en helpt bij de voltooiïng van karmische kringlopen.
Het is een warme steen met een zachte, sterk inzichtgevende werking. Het haalt de waarheid naar boven, in jezelf en in anderen, en beschermt je tegen de impact van deze waarheid. Het stimuleert vergeving, van jezelf en anderen, en helpt om te leren van je fouten in plaats van je er schuldig over te voelen. Okeniet helpt en geeft inzicht bij karmische en incarnatie problemen. Het helpt je thema’s uit een vorig leven achter je te laten en negatief karma op te lossen. Ook in algemene zin helpt het je hindernissen uit de weg te ruimen en door te zetten. Het zuivert daarnaast je chakra’s en brengt ze in balans en vergemakkelijkt het contact met engelen en gidsen. Fysiek werkt okeniet koortsverlagend, bevordert de doorbloeding en melkproductie en heeft een zeer gunstige werking op de zenuwen.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL