!
!
kunziet-hanger_

Kunziet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

KUNZIET (zie ook onderaan kunziet en engelen)
ook HIDDENIET GENOEMD
korte uitleg:
- Samenstelling : is een roze of violette Spodumeen
- Astrologie : Stier
- Chakra : Hart
- Naamgeving : naar zijn ontdekker G.F.Kunze
- Is goed voor : de gevoelsharmonie
- Tegen negatieve emoties

Uitgebreide uitleg:
KLEUR roze, groen, geel, lila, helder
UITERLIJK doorzichtig of doorschijnend, gestreept; alle formaten
ZELDZAAMHEID steeds gemakkelijker verkrijgbaar
VINDPLAATS Verenigde Staten, Madagaskar, Brazilië, Myanmar, Afghanistan
KENMERKEN Het kalme kunziet is een zeer spirituele steen met een hoge vibratie.
Het laat het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde ontwaken, en zorgt voor liefdevolle gedachten en communicatie.
Het straalt vrede uit en verbindt u met universele liefde.
Kunziet brengt u in een diepe meditatieve toestand en is weldadig voor diegenen die problemen met mediteren hebben. Daarnaast versterkt het de creativiteit en stimuleert het nederigheid en de bereidheid om te dienen.
Kunziet is een beschermende steen, zowel voor het individu als voor de omgeving, die de kracht heeft om negativisme te verdrijven.
Deze steen beschermt de aura* tegen ongewenste energieën en verdrijft aangehechte entiteiten* en geestelijke invloeden*.
Kunziet leert u onafhankelijk te zijn, zelfs in een menigte, en versterkt het energieveld rond het lichaam.
Op psychisch niveau moedigt kunziet zelfexpressie aan en geeft het gevoelens vrij baan. Het verwijdert obstakels op uw pad en zorgt ervoor dat u zich kunt aanpassen aan de druk van het leven. Geblokkeerde herinneringen kunnen met behulp van kunziet worden bevrijd.
Dit kristal is een goede genezer voor mensen die te snel hebben moeten opgroeien en herstelt verloren vertrouwen en onschuld. Het stimuleert verdraagzaamheid jegens onszelf en anderen en vermindert stressgerelateerde angst.
Op geestelijk niveau bevordert kunziet introspectie en het vermogen opbouwende kritiek te verwerken. Het heeft de macht intellect, intuïtie en inspiratie te combineren.
Kunziet is te gebruiken om emotioneel afval op te ruimen, emoties te bevrijden en hartzeer te genezen, vooral als dat uit vorige levens afkomstig is.
Het heft weerstand op en helpt u om een compromis te bereiken tussen uw eigen behoeften en die van anderen. Het vermogen stemmingen te verbeteren is praktisch bij depressies die hun oorzaak op het emotionele vlak hebben.Tot slot verlicht kunziet paniekaanvallen.
Op spiritueel niveau activeert kunziet het hartchakra* en brengt dat op één lijn met de keel en het derde oog.
Fysiek is kunziet te gebruiken om geopathische belasting* tegen te gaan.
Het is zeer effectief als het als hanger wordt gedragen of op een mobiele telefoon of ander elektromagnetisch apparaat wordt bevestigd.
GENEZING Deze steen versterkt de bloedsomloop en de hartspier. Kunziet is goed tegen alle zenuwaandoeningen, zoals neuralgie, en verlicht epilepsie en gewrichtspijn. Het neutraliseert de effecten van anesthesie en stimuleert het immuunsysteem.
Kunziet bevat lithium en is weldadig bij psychische stoornissen en depressies, vooral in de vorm van een elixer
Kunziet helpt het fysieke lichaam te herstellen van de gevolgen van emotionele stress.
Radionische genezers kunnen het gebruiken als plaatsvervanger van de patiënt tijdens een behandeling op afstand.
POSITIE Houd of leg het op een relevante plaats of gebruik het als elixer. (Zonlicht kan kunziet doen verbleken.) Draag het als hanger of bevestig het op een mobiele telefoon of computer. Als u kunziet vasthoudt of op de zonnevlecht legt, verlicht het een paniekaanval.

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Helder kunziet helpt bij het terughalen* van de ziel. Het vergemakkelijkt de reis terug naar de plaats waar de ziel verloren is en is te gebruiken als ontvanger van de ziel totdat deze in het lichaam is teruggekeerd.
Geel kunziet verwijdert eletromagnetische smog* in de omgeving en buigt straling en microgolven af van het auraveld. Het brengt
de chakra's* op één lijn, herstructureert DNA, stabiliseert het celschema en het even¬wicht tussen calcium en magnesium in het lichaam.
Hiddeniet (groen kunziet) varieert in kleur van geel tot smaragdgroen. Het schept een verbinding met andere werelden en helpt bij de overdracht van kennis vanuit de hogere gebieden Hiddeniet is weldadig voor intellectuele en emotionele ervaringen. Het verlicht gevoelens van mislukking en helpt mensen die zich stoer houden troost en steun te aanvaarden van andere mensen en van het universum. Dit kristal heeft de kracht intellect met liefde te verbinden om het leven te schenken aan het onbekende. Groen kunziet aardt spirituele liefde en steunt een nieuw begin. Bij genezing maakt hiddeniet het stellen van een diagnose gemakkelijker als er zachtjes mee over het lichaam wordt'gekamd', waarbij zwakke plekken, verkoudheden en ongemakken* worden blootgelegd.
Het steunt de thymus en de borstkas. Om spiritueel inzicht te bevorderen kunt u het kristal het best op het derde oog* plaatsen


Lila kunziet is een hemelse poort* en een symbool van oneindigheid. Het vergemakkelijkt de overgang voor de stervende, schenkt de kennis die de vertrekkende ziel nodig heeft, en helpt hem tot de verlichting door te dringen. Lila kunziet breekt door tijdbarrières heen en dringt in het oneindige door.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”
Bron de KRISTALLENGIDS van JUDY HALL
Studiemateriaal “Zo genezen edelstenen” G.P. Espeet
1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer ISBN 90-202-5180-5
Studiemateriaal “Werken met kristallen en edelstenen” Ursula Markham
1989 uitgeverij Schors – Amsterdam ISBN 90 6378 183 0
Studiemateriaal “Helen met Kristallen en Edelstenen” Daya Sarai Chocron
Uitgeverij De Driehoek Amsterdam 1985

KUNZIET en ENGELEN
Kunziet is de edelsteen van aartsengel SHEKINAH
Eigenschappen: kunziet bevat de lichtroze tot lila straal van spirituele liefde - de ware liefde van de moeder voor haar kind - die altijd onvoorwaardelijk is en voorbij de egocentrische liefde van het ik gaat. Hiddeniet bevat de lichtgroene straal van liefdevolle genezing van het hart.
Het is niet de krachtige smaragdgroene straal, maar de straal van teder nieuw begin. Het is zacht en vriendelijk, als een fluistering die de belofte inhoudt dat alles goed zal komen.
Zowel kunziet als zijn zuster hiddeniet heeft de kwaliteiten van Shekinah, de Koningin van de Hemel, die ook de 'engel van bevrijding' wordt genoemd.
Psychologisch: een combinatie van hiddeniet en kunziet laat ons in contact komen met het deel in ons dat altijd in verbinding met het Goddelijke heeft gestaan. Het activeert de in ons wonende geest van God die ons uit het schaduwland van illusie naar heelheid en eenheid leidt.
Mentaal: met gecombineerd gebruik van hiddeniet en kunziet kunnen we ons veilig voelen, zodat we kunnen ontdekken wie we echt zijn en waarom we hier zijn. Verlicht depressies en alle manische stoornissen
Emotioneel: met gecombineerd gebruik van hiddeniet en kunziet kunnen we de emoties diep in ons hart genezen. Samen ondersteunen ze een nieuw begin en maken ze diepe genezing mogelijk.
Het herinnert ons eraan dat verandering positieve kansen biedt om innerlijke blokkades op te heffen.
Fysiek: geneest het zenuwstelsel. Stopt paniekaanvallen.
Genezing: ware genezing op alle niveaus van ons wezen - laat ons gewoon 'onszelf' zijn, ongeacht invloeden van buiten en fysieke beperkingen.
Onze inwonende godheid, de Shekinah, wacht alleen op onze oproep; als goddelijke moeder wacht ze met geduld in de zekerheid dat we op een dag uit onze trance zullen ontwaken en gelukzaligheid zullen zoeken.
Positie: op het hartchakra

BRON DE KRISTALLENGIDS van JUDY HALL