!
!
jaspis dalmatiner jaspispict0309

Jaspis

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

JASPIS
korte uitleg:
Agaatjaspis = Jaspisagaat
Basaniet = zwarte fijnkorrelige jaspis
Bloedjaspis = verkeerde benaming van de heliotroop
Egyptische jaspis = Nijlkiezel
Landschapjaspis = jaspis met landschapstekening door insluitsels
Nunkircher jaspis = grijs-bruinachtige zeer fijnkorrelige jaspis, die vaak blauw gekleurd wordt en onder de naam Duitse lapis of Swiss lapis in de handel komt
Plasma = donkergroen, gelijkmatig korrelig
Prasem = groen gekleurde jaspis (er is ook een gekleurde kwarts die prasem heet met insluitsels van aktinoliet); prasem betekent prei
Silex = bruin en rood gevlekte jaspis
Unakiet : een groenbruin gevlekte jaspis.
- Familie : kwartsen
- Alias : Hoornsteen, Jasper
- Samenstelling : siliciumdioxyde
- Astrologie : Maan, Kreeft. Mars, Ram (helder rood)
- Chakra : wortelchakra
- Naamgeving : uit het grieks en betekent de 'gespikkelde'
- Is goed voor : de blaas, werkt bloedstelpenden verzachtend (vooral de groene)
- Tegen : blaasstenen, epilepsie (vooral de blauwe), galaandoeningen, infecties, maagpijnen (vooral als de steen in de maagkuil gedragen wordt), nierontsteking, zwangerschapsbraken (roodbruine)
- Helpt bij : vermageren
- Versterkt : het bloed (vooral de roodbruine), de gal, lever, maag, nieren, de reuk, het verstand (vooral de gele)
- Geeft : onbaatzuchtigheid, reukzin, spijsvertering, wilskracht (vooral de roodbruine)
- Beschermt tegen : demonen
- Spiritueel : geeft onbaatzuchtigheid.
- Extra : Het is de steen van de reukzin

Uitgebreide uitleg:
KLEUR rood, bruin, geel, groen, blauw, purper
UITERLIJK opaak, geschakeerd; vaak door water uitgesleten of klein en getrommeld
ZELDZAAMHEID goed verkrijgbaar
VINDPLAATS wereldwijd
KENMERKEN Jaspis is bekend als de 'hoogste voeder'.
De steen biedt ondersteuning in tijden van stress en geeft rust.
Als geneesmiddel verenigt dit kristal alle aspecten van uw leven. Jaspis herinnert mensen eraan dat ze elkaar moeten helpen.
Japsis brengt de chakra's* op één lijn en is te gebruiken in chakra-indelingen.
Elke kleur is specifiek geschikt voor een bepaald chakra.
Het vergemakkelijkt reizen buiten het lichaam en de herinnering aan dromen. Het biedt bescherming en aardt energieën en het lichaam, absorbeert negatieve energie, reinigt de chakra's en de aura* en ordent ze.
Jaspis brengt yin en yang met elkaar in evenwicht en de fysieke, emotionele en geestelijke lichamen in harmonie met het etherische gebied.
Dit kristal lost elektromagnetische smog* en milieuvervuiling op, inclusief straling, en helpt bij het wichelroede lopen.
Op het psychische vlak leert jaspis u vastberadenheid.
Het geeft u de moed om problemen op assertieve wijze aan te pakken en biedt steun bij een onvermijdelijk conflict.
Op geestelijk vlak leert jaspis u snel te denken en bevordert het organisatorische vaardigheden en het doorzien van projecten.
De steen stimuleert de verbeelding en zet ideeën om in actie.
Op het fysieke niveau verlengt jaspis het seksuele genot, biedt steun bij langdurige ziekte en geeft het lichaam nieuwe energie.

GENEZING Jaspis steunt de bloedsomloop, spijsvertering en geslachtsorganen. Het brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht en is met name nuttig als edelsteenelixer.
POSITIE Leg jaspis op een relevante plaats op de huid. Bij elke kleur staan de specifieke plaatsen aangegeven. Gebruik de steen langdurig, want jas¬pis werkt langzaam. Leg een groot stuk bruin jaspis in een vertrek om negatieve energie op te nemen.
SPECIFIEKE KLEUREN EN VORMEN Naast algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Blauw jaspis verbindt u met de spirituele wereld, stimuleert het keelchakra*, brengt yin-yang-energie in balans en stabiliseert de aura*. Deze steen geeft energie in een vastentijd, geneest voortwoekerende ziekten en heft een mineralentekort op.
Positie-, op het navel- en hartchakra voor astrale reizen.

Brujn jaspjs (inclusief picture jaspis) is met de aarde verbonden en stimuleert een ecologisch bewustzijn. Daardoor brengt het stabiliteit en evenwicht.
Het is met name nuttig voor het verlichten van geopathische belasting* en omgevingsstress en het vergemakkelijkt diepe meditatie en de terugkeer naar vorige levens, waarbij karmische oorzaken worden onthuld.
Deze steen verbetert zien in het donker, moedigt astrale reizen* aan en stimuleert het aardechakra.
Tevens versterkt bruin jaspis het immuunsysteem, verwijdert vervuilende en giftige stoffen uit het lichaam en stimuleert de uitscheidingsorganen.
Het heelt de huid en versterkt het besluit om op te houden met roken.
Positie-, op het voorhoofd of een relevante plek.

Groen jaspis geneest ongemakken* en obsessies, en brengt evenwicht in delen van uw leven die zo belangrijk zijn geworden dat anderen eronder lijden. De steen stimuleert het hartchakra, is nuttig bij huidziekten en verdrijft opgeblazenheid. Groen jaspis heelt kwalen van het bovenlichaam, het spijsverteringskanaal en de reinigende
organen en gaat vergiftiging en ontsteking tegen. Vooral Prasem (groen jaspis) is gekend en wordt daarom ook ingezet tegen zonnebrand.
Hiertoe behoort ook de NABULA-JASPIS of NEVELSTEEN (een zeer speciale edelsteen !)

Purperen jaspis stimuleert het kruinchakra en heft tegenstellingen op.
Positie-op de kruin.

Rood jaspis (inclusief jaspis brecci) stimuleert het basischakra, aardt energie en herstelt onjuiste situaties.
Dit kristal brengt problemen aan het licht voordat ze te groot worden en biedt inzicht in de moeilijkste situaties. Als er met uw emoties wordt gespeeld, brengt het kalmte en als het onder het kussen wordt gelegd, helpt het dromen te herinneren.
Rood jaspis stimuleert de basischakra's en helpt bij de wedergeboorte. Het reinigt en stabiliseert de aura en verstevigt uw grenzen.
Deze steen van genezing versterkt en ontgift het bloed en de lever en heft blokkades in de lever- of galkanalen op.
Positie: op het basischakra of op een relevante plaats.

Gele jaspis biedt bescherming tijdens spiritueel werk en fysieke reizen.
Hij kanaliseert positieve energie, zorgt ervoor dat u zich fysiek beter voelt en geeft energie aan het endocriene stelsel.
Gele jaspis stimuleert het zonnevlechtchakra. Is gekend als middel tegen zonne allergie (zomerexceem)
Hij verdrijft vergiften en heelt de spijsvertering en de maag.
Positie:,op het voorhoofd, de borst, de keel, de pols of op een pijnlijke plek totdat de pijn weg is.

Basaniet (zwart jaspis) is een nuttige steen bij het waarzeggen met kristallen*.
Basaniet brengt u in een andere bewustzijnstoestand en wekt profetische dromen en visioenen op.

Mookaïet (Australisch jaspis) zorgt voor een nuttig evenwicht tussen innerlijke en uiterlijke ervaringen*. Het wekt verlangen naar nieuwe ervaringen en zorgt voor een diepe rust als u die verwerkt.
Flexibel mookaïet moedigt beweeglijkheid aan en wijst u de weg naar het maken van de juiste keuze.
Mookaïet is een fysiek stabiliserende steen die het immuun-stelsel versterkt, wonden geneest en het bloed zuivert.

Picture jaspis (zie bruin jaspis) is, naar verluidt, de Aardemoeder die tot haar kinderen spreekt. Het bevat in zijn beelden een boodschap uit het verleden voor degenen die haar kunnen lezen. Het brengt verborgen gevoelens van schuld, haat en liefde aan het licht, en gedachten die gewoonlijk ter zijde worden geschoven, hetzij uit het huidige leven, hetzij uit vorige levens. Als de onderdrukking eenmaal is opgeheven, worden ze als ter¬loopse lessen beschouwd. Deze steen wekt een gevoel van verhouding en harmonie op. Picture jaspis geeft troost, verlicht angst, stimuleert het immuunsysteem en reinigt de nieren.
Jaspis orbicularis (oceaanjaspis)ondersteunt dienstverlening, helpt bij het accepteren van verantwoordelijkheid en brengt geduld bij.
De cirkelvormige merktekens resoneren met een cirkelvormige ademhaling, die door deze jaspissoort vergemakkelijkt wordt.
Het neutraliseert de gifstoffen die onaangename lichaamsgeuren veroorzaken.

Jaspis brecci (jaspis dooraderd met hematiet) is een uitstekend hulpmiddel om uw voeten op de grond te houden en emotionele stabiliteit te handhaven.
Het onttrekt overtollige energie uit uw hoofd en bevordert geestelijke helderheid.

COMBINATIESTEEN
Tijgerijzer is een combinatie van jaspis, hematiet en tijgeroog. Het bevordert de vitaliteit, helpt bij het doorvoeren van verandering en wijst een toevluchtsoord aan als er gevaar dreigt. Dit kristal is zeer nuttig voor mensen die op wat voor niveau dan ook uitgeput zijn (burn-out, stress, enz.).
Het stimuleert verandering door een ruimte te openen waarin kan worden overwogen wat nodig is en levert dan de noodzakelijke energie voor actie.
De oplossingen van tijgerijzer zijn gewoonlijk pragmatisch en eenvoudig.Tijgerijzer is een creatieve en artistieke steen die aangeboren talenten naar boven haalt.
Tijgerijzer heeft invloed op het bloed, brengt de verhouding tussen rode en witte bloedlichaampjes in balans, neutraliseert gifstoffen en geneest de heupen, benen en voeten door de spieren te versterken.
Het bevordert de opname van vitamine B en produceert natuurlijke steroïden.
Houd tijgerijzer in contact met de huid.


Royal plume jaspis opent het kruinchakra* en richt de spirituele energieën op persoonlijke doelen, wat status en macht oplevert.
Deze steen heft tegenstellingen op, ondersteunt het behoud van iemands waardigheid en zorgt voor emotionele en geestelijke stabiliteit.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”