!
!
aventurijn blauw pict0255

AVENTURIJN

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

 

 

 

KLEUR
groen, blauw, rood, bruin, perzikkleurig
UITERLIJK
opaak, gespikkeld met glanzende deeltjes; alle formaten, vaak getrommeld
ZELDZAAMHEID
gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS
Italië, Brazilië, China, India, Rusland,Tibet, Nepal

KENMERKEN

Aventurien zorgt voor voorspoed, heeft een sterke band met het devische rijk en wordt gebruikt om een netwerk om tuinen of huizen te vormen tegen geopathische belasting. Het dragen van aventurien absorbeert elektromagnetische smog* en beschermt tegen milieuvervuiling. Op een mobiele telefoon geplakt biedt het bescherming tegen de straling ervan.
Op het psychische vlak versterkt aventurien leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid. Het bevordert mededogen en inlevingsvermogen en moedigt volharding aan. Het neemt u mee terug naar het verleden om oorzaken van ongemakken* te zoeken. Deze steen helpt bij stotteren en ernstige neuroses door inzicht in de onderliggende oorzaken te bieden. Aventurien stabiliseert iemands geestestoestand, stimuleert de waarneming en bevordert de creativiteit. Het ziet alternatieven en mogelijkheden, vooral die
welke door anderen worden gepresenteerd. Deze steen brengt het intellectuele en het emotionele lichaam bij elkaar. Aventurien kalmeert woede en irritatie, stimuleert emotioneel herstel en maakt het mogelijk in het eigen hart te leven.
Fysiek bevordert aventurien een gevoel van welzijn. Het reguleert de groei vanaf de geboorte tot het zevende jaar, brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en stimuleert herstel van het hart. Spiritueel beschermt aventurien het hartchakra* door te waken tegen psychisch vampirisme van hartenergie.

Het wordt weldadig ingezet tegen allerlei allergieën.

GENEZING
Aventurien is goed voor de thymus, het bindweefsel en het zenuwstelsel; het normaliseert de bloeddruk, stimuleert de stofwisseling, verlaagt het cholesterolgehalte en voorkomt (slag)aderverkalking en hartaanvallen. Het helpt tegen ontstekingen, huiduitslag en -allergieën, verlicht migraineaanvallen en verzacht de ogen. Ook de bijnieren, longen, neusbijholten, het hart, spierstelsel en urogenitale systeem hebben baat bij aventurien. Als elixer verlicht het huidproblemen.

POSITIE
Hang of leg het op een relevante plaats.

SPECIFIEKE KLEUREN
Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:
Blauw aventurien is een krachtige genezer van de geest.
Groen aventurien is een trooster en genezer van het hart en brengt harmonie. Het beschermt het hart, brengt dingen weer onder controle en is nuttig bij kwaadaardige ziekten. Daarnaast verhelpt het misselijkheid en lost het negatieve emoties en gedachten op. Kortom, het zorgt voor welzijn en emotionele rust.