!
!
aragoniet-blauw-gepolijst-nr27

ARAGONIET

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

 

 

 

KLEUR wit, geel, goud, groen, blauw, bruin
UITERLIJK diverse vormen, gewoonlijk klein; kalkachtig en vezelig of doorschijnend, met aparte uitsteeksels als kleine spoetniks
ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar
VINDPLAATS Namibië, Groot-Brittannië, Spanje


ARAGONIET

KENMERKEN
Aragoniet is een betrouwbare aardegenezer en aardende steen. Op de Aardegodin afgestemd moedigt het conservering en recycling aan. Deze steen gaat geopathische belasting* tegen en bevrijdt geblokkeerde leylijnen*, ook op afstand. Met zijn vermogen fysieke energieën te centreren en te aarden is aragoniet nuttig in tijden van stress. Het stabiliseert de
basis- en aardechakra's* en verstevigt de band met de aarde. Het neemt u met zachte hand mee terug naar uw jeugd of de tijd daarvoor om het verleden te verkennen. Op psychisch niveau leert aragoniet geduld en acceptatie. Het bestrijdt overgevoeligheid en is een goede steen voor mensen die moeten leren te delegeren. Zijn praktische energie bevordert discipline en betrouwbaarheid en ontwikkelt een pragmatische benadering van het leven.
Geestelijk stimuleert deze steen de concentratie op actuele kwesties en maakt de geest flexibel en verdraagzaam. Aragoniet geeft inzicht in de oorzaken van problemen en helpt emotioneel tegen woede en spanningen. Het biedt kracht en ondersteuning.
Fysiek is aragoniet een steen die u een goed en comfortabel gevoel in uw lichaam geeft. Het bestrijdt ongemakken*, vooral zenuwtrekken en krampen die het gevolg zijn van innerlijke onrust.
Op spiritueel niveau stabiliseert aragoniet een spirituele ontwikkeling die uit de hand is gelopen. Met zijn kalmerende en centrerende werking herstelt het het evenwicht en bereidt het meditaties voor door vibraties op een hoog spiritueel niveau op te wekken en energie in het fysieke lichaam te brengen.

GENEZING
Aragoniet verwarmt de extremiteiten door energie door het lichaam te laten stromen. Het behandelt de ziekte van Reynaud en verkoudheden, geneest botten, stimuleert calciumopname en herstelt de elasticiteit van tussenwervelschijven. Het verlicht ook pijn, bijvoorbeeld bij nachtelijke krampen en spierkrampen, versterkt het immuunsysteem en reguleert processen die te snel verlopen. Het kristal helpt bij het aarden van zweverige mensen in hun lichaam.
U kunt een stuk aragoniet op een kaart leggen om stresslijnen in de aarde te genezen.

POSITIE
Houd of leg het op het relevante lichaamsdeel of neem een bad in het elixer.
Leg het onder uw kussen om rusteloosheid in uw slaap tegen te gaan. Is als hanger te dragen om te aarden.