!
!
amethyst-donker-hanger

AMETHIST

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-levensvreugde.be  Heikant 19A in B.9240 ZELE +32 0497793077

Maak per sms een afspraak indien je wenst te komen naar het winkeltje.

 

 

 

KENMERKEN
Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Het beschermt tegen psychische aanvallen* en zet energie om in liefde. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert amethist geopathische belasting* en negatieve energieën in de omgeving. Zijn sereniteit bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie. Amethist heeft grote genezende en reinigende krachten en bevordert spiritueel bewustzijn. Vroeger werd het gedragen om dronkenschap te voorkomen vanwege zijn ontnuchterende effect. Het overwint verslavingen en alle mogelijke blokkades.
Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de assimilatie van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg.
Deze steen draagt bij aan het besluitvormingsproces, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten en brengt besluiten en inzichten in praktijk. Amethist werkt geestelijk kalmerend en ondersteunt de overdracht van zenuwsignalen door de hersenen. Het komt van pas als slapeloosheid wordt veroorzaakt door een overactieve geest en beschermt tegen terugkerende nachtmerries. Amethist stimuleert het geheugen en verbetert de motivatie zodat u beter in staat bent realistische doelen te stellen.
Amethist brengt hoog en laag met elkaar in evenwicht, verdrijft woede, angst en bezorgdheid, en door droefheid en leed te verlichten helpt het om verlies te verwerken.
Op spiritueel gebied bevordert amethist liefde voor het goddelijke; het geeft inzicht in de ware aard ervan en moedigt onzelfzuchtigheid en spirituele wijsheid aan. Het opent intuïtie en vergroot geestelijke gaven. Amethist is een uitstekende steen voor meditatie en waarzeggen met kristallen* en stimuleert het derde oog. Slapen met een amethist maakt lichaamsuittredingen mogelijk en zorgt voor intuïtieve dromen. Het zet
'lagere' energieën om in de hogere frequenties van spirituele en etherische* gebieden.

GENEZING
Amethist bevordert de productie van hormonen en stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Het stimuleert de reinigende en uitscheidende organen en het immuunsysteem. Als bloedreiniger verlicht amethist fysieke, emotionele en psychische pijn of stress en blokkeert geopathische belasting. Het verlicht hoofdpijn en spanning. Deze steen vermindert kneuzingen, verwondingen en zwellingen en behandelt gehoorstoornissen. Het geneest aandoeningen van de longen en de luchtwegen, huidziekten, celstoornissen en spijsverteringskwalen. Het is weldadig voor de ingewanden, reguleert de flora, verwijdert parasieten en bevordert de heropname van water. Amethist gaat slapeloosheid tegen en zorgt voor een verkwikkende slaap.
Op een verfijnd niveau zorgt amethist voor evenwicht en een verbinding tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen en verbindt ze vervolgens met het spirituele. Het reinigt de aura*, zet negatieve energie om en stimuleert het keel- en kruinchakra*. Het is nuttig voor mensen die op het punt staan de overgang naar de dood te maken. Amethist kan psychiatrische aandoeningen stabiliseren, maar mag niet worden gebruikt bij paranoia of schizofrenie.

POSITIE
Draag of leg het op een relevante plaats, bij voorkeur als sieraad. Groepen en geoden kunt u in uw omgeving neerzetten, terwijl punten bij genezingen kunnen worden gebruikt. Zet de punt naar u toe om energie aan te trekken en van u af om energie af te stoten. Amethist is vooral weldadig als u het op uw keel of hart draagt. Leg het onder uw kussen bij slapeloosheid of nachtmerries. Amethisten verbleken in zonlicht.