!
!
dumortiriet-madagascar-ti

Dumorturiet - Dumortieriet

Alle edelstenen kun je aankopen bij Engelen-Levensvreugde.be in B.9240 ZELE +32 0497793077

 

 

Dumortieriet zorgt voor een positieve instelling, maakt vrolijk, optimistisch en ontspannen. Het helpt je de regie over je eigen leven nemen en bevordert zelfvertrouwen, assertiviteit, geeft moed en bevordert eigenliefde. De steen helpt in moeilijke situaties, bij gevoelens van paniek, angst en stress en om dwangmatige gedragspatronen te doorbreken. Het is daarom een goed hulpmiddel om van een verslaving af te komen. De steen helpt ook bij overgevoeligheid en verlegenheid. Het bevordert organisatievermogen, taalvermogen en concentratie. Spiritueel maakt de steen contact met gidsen en engelen makkelijker. Fysiek is dumortieriet nuttig bij misselijkheid, overgeven, krampen en diarree, kolieken, huidirritaties, hoofdpijn en epilepsie.

Dumortieriet kan warrige mensen helpen te focussen of concentreren. Hij wordt gebruikt om je heldere verbinding en intuïtieve vermogens te openen of te versterken. Dumortieriet is een uitstekende steen om in te zetten wanneer je behoefte hebt aan hogere leiding in je leven. De energie van de steen stimuleert het hogere denken en visionaire vermogens.

 • Sterrenbeeld: 
  Leeuw (23 juli tot 23 augustus)
 • Kleur:
  blauw, violetblauw of roodbruin zijn.  
 • Maand:
  Augustus
 • Chakra: 
  Derde oog(6e)

Werking Dumortieriet

Klachten verminderen: 
Dumortieriet vermindert angsten, helpt tegen depressie, nervositeit, stress (alle zenuwkwalen), verslaving, vermindert hoofdpijn, krampen, diarree, misselijkheid, braken, helpt tegen paniek aanvallen, kalmeert bij zonnebrand, vermindert overgevoeligheid. 

Eigenschappen bevorderen: 
Dumortieriet kan helpen het leervermogen te vergroten, geeft mentale discipline, innerlijke leiding en inzicht, bevordert de wilskracht helpt je om te focussen, vergroot de concentratie, bevordert geduld en moed. 

Toepassing: 
Dumortieriet kun je gebruiken bij meditatie, onder je kussen leggen of op de huid dragen als sieraad, zeer geschikt voor studenten of wanneer je astrologie of tarot aan het leren bent, gezien de complexiteit van het symbolisme. Dumortieriet wordt ook gebruikt als elixer waarbij hij vertrouwen en kalmte geeft. 

Harmoniseert met: 
Dumortieriet kan goed samen met lapis lazuli en lazuliet ter bevordering van heldere vermogens. Met blauwe saffier samen wordt de mentale discipline extra gestimuleerd. Met Fenakiet wordt er extra energie aan het derde oog gegeven zodat je nieuwe inzichten en visioenen kunt krijgen. Met Azeztuliet wordt de spirituele lading van Dumortieriet dieper om je ervaringen en beelden naar een hoger plan te trekken. 

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!